Hrvatski radio

Radio Zadar

Želim da Hrvatska čuje odakle sam, tko sam i kakav sam

23.10.2015.

12:10

Autor: ls

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U životu ima lijepih i teških trenutaka, ali ja ne mogu reći da je meni bilo tako teško, kao onome tko nema što jesti ili tko je bolestan. Kad vidim sve što je na svijetu ništa mi nije teško. Želio sam samo ispričati svoju priči i zahvalan sam na tome što sam dobio tu priliku

"Moja voljena Hrvatska" film je Jakova Sedlara o nogometašu Josipu Šimuniću sinoć prikazan u dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru. U 67 minuta filma prikazuje se život hrvatskog nogometaša s posebnim osvrtom na posljednje dvije godine u kojima je podsjetimo, Šimunić zbog skandiranja 'Za dom spremni' nakon utakmice protiv Islanda od strane Fife optužen za rasizam.

" Ovaj film je prilika da ispričam istinu", rekao nam je Šimunić nakon prikazivanja:

"Nepravda se događa svaki dan, a na nama je da se borimo protiv te nepravde. Dvije godine, kao što znate, nisam baš imao pravu priliku da ispričam moju priču. Kad sam stupio u kontakt  s gospodinom Jakovom Sedlarom ukazala se prilika da Hrvatska javnost sazna o meni, odakle sam tko sam, što sam i kakav sam.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, lijepo je čuti kad ljudi pričaju dobro i kad te netko podržava, ali tako treba živjeti svaki dan. Povratak u reprezentaciju mi puno znači, bio sam iznenađen i jako mi je drago što mi se  nakon ružnih stvari to dogodilo. Čovjek je pobjednik kad sve daje od sebe i nikad ne može izgubiti, uvijek pobjeđuje!"

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.