Hrvatski radio

Radio Zadar

Želiš postati policajac? Dođi danas na Višnjik.

07.03.2018.

07:37

Autor: HRT radio zadar

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Foto: - / -

Dođite danas do dvorane Kreše Ćosića, tamo zadarska PU u suradnji s Policijskom akademijom i Policijskom školom „Josip Jović organizira Dan otvorenih vrata, od 10 sati. Moći ćete upoznati tehnike borilačkih vještina, pogledati vježbe sa službenim psima, vatreno oružje koje koriste policajci.

Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović" pokrenule su niz aktivnosti kojima se promovira Policijska škola s ciljem prekvalifikacije kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2018./2019. godinu.

Pozivaju sve nezaposlene osobe sa završenom četverogodišnjom školom zainteresirane za prekvalifikaciju da dođu na Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU zadarske. Dan otvorenih vrata održat će se u Maloj dvorani Sportskog centra Višnjik i na prostoru ispred sportskog centra u srijedu, 7. ožujka, s početkom u 10 sati.

Posjetiteljima, a posebno mladima do 28 godina prikazat će se praktična znanja i vještine koja mogu steći tijekom školovanja (prekvalifikacije) na Policijskoj školi:

- pravilna uporaba i rukovanje vatrenim oružjem,

- primjena policijskih ovlasti,

- tehnike borilačkih vještina,

- pokazne vježbe službenog psa

- te provjera tjelesnih i motoričkih sposobnosti mladih koje su potrebne za upis.

Na Danima otvorenih vrata biti će izložena i tehnika te razna sredstva koja policijski službenici koriste u svom radu. Iz PU zadarske pozivaju i sve građane koji žele razgledati vozila, plovila, tehniku i opremu kojom se policija koristi da im se pridruže.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.