Hrvatski radio

Radio Zadar

Žene s masažerima ukrale starijem Zadraninu iz stana na Voštarnici više desetaka tisuća kuna

16.02.2022.

09:57

Autor: tp

Masažer ilustracija

Masažer ilustracija

Foto: Dino Stanin / Pixsell

Još je jedna starija osoba žrtva je prijevare. Jučer poslijepodne 84 godišnjak je u stan primio dvije žene koje su mu na prodaju ponudile masažere. Dok je jedna objašnjavala kako uređaj radi, druga žena mu je iz spavaće sobe ukrala nekoliko desetak tisuća kuna.  Policija traga za ženama koje su prevarile starca.

Jučer prijepodne, 15. veljače, na predjelu Voštarnice u Zadru, dvije nepoznate ženske osobe došle su u stan kod 84-godišnjaka te mu ponudile na prodaju aparat za masažu. Za vrijeme dok joj je jedna osoba s aparatom objašnjavala način rada masažera, druga osoba je iz spavaće sobe otuđila novac, čime je oštećenom 84-godišnjaku pričinjena materijalna šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna .

          Policijski službenici poduzimaju kriminalistička istraživanja u cilju pronalaska nepoznatog počinitelja kaznenog djela teške krađe.

          U cilju sprječavanja počinjenja ove vrste kaznenih djela, pozivamo i nadalje sve građane, osobito one starije životne dobi, na maksimalni oprez kao i da nepoznate osobe te osobe čiji identitet nisu provjerile, ne puštaju u svoje domove kako ne bi postale materijalno oštećene ovakvim kaznenim djelima.


Građanima se savjetuje sljedeće:


 Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ!


 Ukoliko se predstavi kao službena, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid!


 Ne dajte se zavesti uvjeravanjem nepoznatih osoba, njihovim titulama i sličnim nastupima !


 Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala npr. masažera, knjiga, posteljine, suđa, kućanskih uređaja i sličnog), zatim „bolesti“, traženja milostinje i sličnog – jer se izlažete riziku!


 Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih!


 Kad ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži!


 Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila!


 Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično)!


 Odrasli članovi obitelji koji brinu o starijim osobama trebali bi iste upozoriti uz opetovano ponavljanje navedenih savjeta.

 Posumnjate li u osobe, a posebice ako je riječ o počinjenju kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj 192.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.