Hrvatski radio

Radio Zadar

11:27 / 14.06.2022.

Autor: fm

Žilavec i Ridl otpisani. Odlazi i Jeričević? A što očekuje Gunjevića u ulozi v.d. direktora?

Detalj s 4. utakmice finala doigravanja HT Premijer lige, KK Zadar - KK Cibona

Detalj s 4. utakmice finala doigravanja HT Premijer lige, KK Zadar - KK Cibona

Foto: Sime Zelic / Pixsell

Na jučerašnjoj sjednici Nadzornog odbora Košarkaškog kluba Zadar smijenjeni su direktor kluba Željko Žilavec te sportski direktor Zvonimir Ridl. Najnovija informacija je da s njima odlazi i voditelj marketinga i odnosa s javnošću Toni Jeričević. 

Do izbora novog direktora, a natječaj bi se trebao objaviti već ovog tjedna, vršiteljem dužnosti imenovan je David Gunjević. On će u prijelaznom razdoblju pripremiti teren za stabiliziranje kluba, izjavio je za Radio Zadar:


- Sadašnji Nadzorni odbor me zamolio da se prihvatim te prijelazne funkcije vršitelja dužnosti do raspisivanja novog natječaja. Ne trebam naglašavati koliko KK Zadar znači meni, a vjerujem i svim Zadranima pa i šire. Tako da je važno u ovom periodu odraditi primarne stvari, kaže Gunjević i nastavlja što mu je činiti u prijelaznom razdoblju:

To je raspisivanje javnog poziva za novu upravu ali i ono na čemu je inzistirao Nadzorni odbor, a to je pokretanje neovisne revizije. To je stavka koja trenutno koči KK Zadar jer znate da su i radna zajednica i igrači bez plaća, a sve je to uvjetovano novom pozajmicom koju Gradsko vijeće neće izglasati bez neovisne revizije.

David Gunjević, v.d. direktor KK Zadar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.