Hrvatski radio

Radio Zadar

Zima i bura su stigle i poremetile promet.

21.01.2023.

10:21

Autor: Božidar Kolega

autocesta

autocesta

Foto: HAK / HAK

Kako javlja Hrvatski auto klub zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije. 

U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca. Za sav promet zatvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje; dionica Jadranske magistrale Senj-Sveta Marija Magdalena, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most. Samo za osobna vozila otvorena je dionica državne ceste Gračac-Zaton Obrovački. U prekidu su trajektne linije Prizna-Žigljen, Zadar-Silba-Mali Lošinj, katamaranske linije: Pula-Zadar, Zadar-Premuda-Silba-Olib, i brodska linija Vrgada-Pakoštane-Biograd.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.