Hrvatski radio

Radio Zadar

Zimska škola tehničke kulture Zadar

28.12.2018.

18:43

Autor: HRT Centar Zadar

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Zimska škola tehničke kulture je jedinstvena škola tehničkih aktivnosti jer uključuje visoku razinu tehničkog opismenjavanja djece u različitim područjima tehničke kulture, a ove godine odvijat će se u prostoru Maškovića hana.

Program i način rada razvijaju kreativnost, motoriku, razvoj kritičkog mišljenja i promatranja, lakše pamćenje, lakšu primjenu naučenog te samostalnost u istraživanju i zaključivanju. Potaknuti pozitivnim iskustvom s naših šest ljetnih škola tehničke kulture u Telašćici, odlučili smo organizirati i škole tijekom zimskih školskih praznika i to ove godine za srednjoškolce.

Program se provodi u trajanju od 7 dana, od 05. do 11. siječnja 2019. godine, u novoobnovljenom Maškovića hanu u Vrani pored Pakoštana, sa svakodnevnim izletima po Zadarskoj županiji, stručnim radionicama i predavanjima. U školi će sudjelovati 15 darovitih učenika srednjih škola s područja Zadarske županije, koji su ostvarili uspjehe na natjecanjima iz prirodoslovno-matematičkog i tehničkog područja tijekom školske godine 2017./2018. Zajednica tehničke kulture pokriva troškove smještaja, prehrane, radnih materijala te troškove izleta.

 Zajednica tehničke kulture Zadarske županije na ovaj način želi učenicima iskazati zahvalnost i priznanje za njihov rad i značajan doprinos te vjerujemo da će ova nagrada biti i motivacija za učenje i daljnje sudjelovanje u školskim i izvanškolskim aktivnostima i projektima kao i učlanjenje u neku od naših brojnih udruga.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.