Hrvatski radio

Radio Zadar

Zimska sniženja u punom su jeku

05.01.2017.

15:20

Autor: Jelena Tomac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Trgovci su cijene snizili od trideset pa čak i do sedamdeset posto. Omiljeno mjesto mnogih građana posljednjih su dana tako trgovački centri. Priliku za kupnju po povoljnijim cijenama iskoristili su i Zadrani.

Iako su blagdani ispraznili novčanike, teško je odoljeti ovakvim natpisima. Pozivi kupcima da iskoriste zimsko sniženje na svakom su koraku.

Pa cijene su ok, a sniženja nemam nekakvog opterećenja s tim, kad mi treba nešto onda to kupim. Što ste našli za sebe danas? Pa nekakvu jaknu. - kaže nam Božidar.

Jakne, kaputi te zimska obuća - artikli za koje inače treba izdvojiti više novca, sada se mogu naći dosta povoljnije. 

Trenutno su sniženja kod nas od 50 do 70 posto, ljudi, nešto je manje nego prijašnjih dana, ali nadamo se da će to opet doći na svoje. - objašnjava prodavačica Marijana Garac.

 

Oni kojima obveze dopuštaju u kupnju idu u jutarnjim satima kada nema gužvi.

Najviše popodne dolaze ljudi. U poslovnici je od 30 do 50 posto popusta, dobili smo čak i dio nove kolekcije tako da može se svašta kombinirat. Što se najviše kupuje? Evo zadnjih par dana cipele, hlače i jakne, jakne su top. - kaže Andrea Glavan.

Osim prodavača, punom parom rade i ugostiteljski objekti u sklopu trgovačkih centara. Jer iako kava nije na popustu, štoviše, njezina je cijena na nekim mjestima i porasla, nakon kupnje uobičajeno je odmoriti se uz omiljeni napitak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.