Hrvatski radio

Radio Zadar

Žitelji općina Kali i Kukljica idu na izbore

16.02.2023.

17:26

Autor: Radio Zadar - HINA

Zelena Punta, Kukljica

Zelena Punta, Kukljica

Foto: TZ Kukljica / Radio Zadar

Vlada je danas na zatvorenome dijelu sjednice imenovala svoje povjerenike i povjerenice za obavljanje poslova iz nadležnosti gradskih i općinskih vijeća, a prethodno je donijela odluku o raspuštanju gradskih vijeća Čabra i Varaždina te općinskih vijeća općina Čeminac, Kali i Kukljica.


Nives Perin imenovana je povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kali, a Slava Jerić povjerenicom Vlade Republike Hrvatske za obavljanje poslova iz nadležnosti Općinskog vijeća Općine Kukljica.
Zadarska županija dostavila je podatke o donošenju proračuna za 2023. godinu, odnosno odluke o privremenom financiranju, za sve općine i gradove s područja Županije. Iz dostavljenih podataka proizlazi da Općina Kali nije donijela proračun za 2023. godinu – navedeno je da „proračun nije donesen većinom glasova“ - navodi se u obrazloženju Vladine odluke. Dodaje se i kako iz dostavljenih podataka Zadarske županije proizlazi da Općina Kukljica nije donijela proračun za 2023. godinu – navedeno je da se „nije održala sjednica“. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.