Hrvatski radio

Radio Zadar

Žive jaslice u Diklu kod bunara!

24.12.2017.

13:17

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura i ove godine već priprema atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara! Svoj doprinos ovom kreativnom projektu daje 17 članova Kvešture a svake godine pomažu im i mnogi mještani

U utorak, 26. prosinca, u 17 sati,  održat će se već tradicionalno uprizorenje živih jaslica u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura, u Diklu kod bunara. Svoj doprinos ovom kreativnom projektu daje  17 članova Kvešture a svake godine pomažu im i mnogi mještani. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 14 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazat će najbitnije događaje  od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu. Scenografija i kostimografija su prikazane vjerno i atraktivno: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice i ostali elementi koji prikazuju ovu božićnu priču. UdrugaMarijini obroci također sudjeluje na događanju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.