Hrvatski radio

Radio Zadar

Žive jaslice u Diklu na Svetog Stjepana

24.12.2018.

19:30

Autor: HRT Radio Zadar

Žive jaslice u Diklu na Svetog Stjepana

Žive jaslice u Diklu na Svetog Stjepana

Foto: - / -

Udruga za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura i ove godine organizira atraktivno uprizorenje živih jaslica u Diklu, kod bunara nakon što su gostovali na trgu Petra Zoranića u sklopu Adventa u Zadru!

U srijedu, 26.prosinca, na sv. Stjepana održat će se tradicionalno uprizorenje živih jaslica u Diklu kod bunara, u organizaciji Udruge za očuvanje i promicanje običaja i tradicije Dikla, Kveštura. Svoj doprinos ovom kreativnom projektu daje 17 članova Kvešture uz doprinos mnogih mještana. Oni to rade s ljubavlju vrlo uspješno već 15 godina za redom. Dikljanske jaslice prikazuju najbitnije događaje  od obraćanja anđela Gabrijela Djevici Mariji do posjeta Sveta tri kralja tek rođenom Isusu uz vjernu i atraktivnu scenografiju i kostimografiju: kostimi, trava, štalica, magarac, ovčice.Udruga Marijini obroci također će sudjelovati na uprizorenju ove božićne priče.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.