Hrvatski radio

Radio Zadar

ŽIVI ZID: Koncesija za Gaženicu mora biti na korist građana županije

27.03.2018.

14:18

Autor: Božidar Kolega

ŽIVI ZID: Koncesija za Gaženicu mora biti na korist građana županije

ŽIVI ZID: Koncesija za Gaženicu mora biti na korist građana županije

Foto: - / -

Županijski vijećnici Živog Zida zatražili su sazivanje tematske sjednice s jednom točkom dnevnog reda: Detaljan izvještaj o koncesijskom ugovoru za luku Gaženica. Trenutačno se prikupljaju potpisi vijećnika.

Dosada su dobili podršku nekih vijećnika iz Akcije mladih,  vijećnika HNS-a, podršku su im dali i vijećnici  MOST-a, MODES-a, dio nezavisnih, a još se čeka SDP koji načelno podržava ovu inicijativu, ali u srijedu nakon sastanka znat će se hoće li oni pristati.

HDZ-ovi vijećnici odbili su podržati inicijativu kaže Jasminka Adžić Sikirić.  Nas zanima istina ističe vijećnica Živog zida:

Znači koji je to varijabilni dio, koliko je stvarni taj godišnji najam odnosno mjesečni, jer ovo prije pristaje mjesečnom najmu od milijun i 600 000 kuna. Zatim što će ići u potkoncesiju, hoće li tu biti prostora za kojekakve malverzacije, zapravo nas interesira kakav je interes naših žitelja u ovoj koncesiji. 

Najavljeni prosvjed podržat će ako su uvjeti ugovora o koncesiji zaista loši,  i ako on nije koristan za županiju i žitelje Zadarske županije, poručuje Jasminka Adžić Sikirić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.