Hrvatski radio

Radio Zadar

13:50 / 07.05.2019.

Autor:

Živi zid: Treba na razini EU-a donijeti antimafijaške zakone

Živi zid: Treba na razini EU-a donijeti antimafijaške zakone

Živi zid: Treba na razini EU-a donijeti antimafijaške zakone

Foto: - / -

Čelnici Živog zida i kandidati na izborima za Europski parlament jutros su u Sabunikama došli dati potporu obitelji, koja je po pravomoćnoj presudi danas trebala biti deložirana iz kuće. Potom su na zadarskom Narodnom trgu razgovarali s građanima.

Predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić istaknuo je kako davanje potpore obitelji koja treba biti deložirana nije u predizborne svrhe, jer je Živi zid svoje aktivističke akcije započeo prije više godina upravo na zadarskom području.

Danas, ovdje svjedočimo umiranju pravne države, zato što je čovjek koji je kao vlasnik upisan u vlasničke knjige žrtva deložacije. Tko više može vjerovati pravnoj državi i sudu ili onome što piše u zemljišnim knjigama, rekao je predsjednik Živog zida. Dodao je kako je stranka upravo pred europske izbore navela točku u manifestu koji se tiče borbe protiv korupcije i pravosuđa. Želimo da se u Hrvatskoj i na razini cijele Europske unije donesu antimafijaški zakoni po uzoru na one u Italiji, koji su učinkoviti, jer ovdje u Zadru postoji pravosudna mafija, koja uknjižava ljude, krivotvori zemljišne knjige i pri tome često stradavaju mali ljudi, koje se u tišini želi izbaciti i oduzeti njihova imovina, istaknuo je Sinčić.   

Prvi na listi za Europski parlament Tihomir Lukanić dodaje kako Živi zid dolazi pomagati obespravljenim građanima bez obzira bili izbori ili ne, te da će tako biti i ubuduće. Odazvat ćemo se i u ponoć i na dan izbora i dan poslije izbora, kad god nas ovršenici budu zvali, rekao je Lukanić. U Živom zidu dodaju kako se i na europskoj razini mora čuti o lošem stanju hrvatskoga pravosuđa, kriminalu i korupciji zbog čega, kako su rekli ispaštaju obični građani.

Vodstvo Živog zida i kandidati za europski parlament nakon Sabunika su svratili na zadarski Narodni trg, gdje su u razgovoru s građanima predstavili svoj program i stranačku listu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.