Hrvatski radio

Radio Zadar

Živo je na gradilištu u Novom kampusu

28.04.2020.

11:09

Autor: Suzana Jakšić Mandić

foto: unizd

foto: unizd

Foto: - / -

Na gradilištu studentske menze s paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru vidljivi su obrisi novih objekata. Pandemija nije zaustavila radove započete u siječnju ove godine, pa se nakon dvomjesečne stanke zbog arheoloških radova, oni od 17. ožujka odvijaju bez zastoja.

Kako su izvijestili iz ureda rektorice, izgradnju nove zgrade menze sa studentskim paviljonima u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata, nije zaustavio koronavirus. Rektorica sveučilišta dr Dijana Vican za naš radio komentirala je tijek radova u Novom kampusu: Mi koji poznamo idejni projekt već imamo svoju uživljenost da se u samom prizemlju objekta može nazrijeti gdje će biti paviljoni za smještaj, kuhinja, gdje ostali prostori za studente. To je sad u konturama a mi se veselimo svakom pomaku na gradilištu. Plan je da građevina bude gtoova do današnjeg dana iduće godine. Kada se napravi građevina slijedi uređenje i opremanje, a mi mislimo da će već generacija stuidneata od 1. 10. 2021. godine moći uživati taj prostor. 

Izgradnja nove zgrade studentske menze sa studentskim paviljonima, u kojima će biti smješteno 284 studentica i studenata, vrijedna je preko 81 milijun kuna. Sveučilištu u Zadru su kroz Poziv MRRFEU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 67.433.433,38 kuna, a razliku su osigurali Ministarstvo znanosti i obrazovanja (13,99 milijuna kuna) i Grad Zadar (6,24 milijuna kuna). Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno 129 soba: šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe. Studentski restoran će imati 500 sjedećih mjesta, a posluživat će 3.800 obroka dnevno. Radove izvodi Projektgradnja iz Gornje Vrbe.

Rektorica Vican

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.