Hrvatski radio

Radio Zadar

Život bez arhitektonskih barijera

24.09.2020.

10:35

Autor: Suzana Dražić

Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / -

Pod motom „Život bez arhitektonskih barijera" zadarska Udruga tjelesnih invalida poziva sugrađane da im jave lokacije arhitektonskih prepreka koje su zamijetili kako bi ih evidentirali i što je krajnji cilj - uklonili.

  Inicijativa UTI-a nije od jučer. Oni već godinama ukazuju na barijere koje onemogućavaju invalidima kretanje ili pristup u neku ustanovu. Do sada su najviše pažnje poklanjali Poluotoku, ali, kako ističe predsjednik Udruge Željko Županović, želja im  je ukazati na probleme koji se događaju i u drugim dijelovima Zadra ali i po Županiji kako bi u suradnji s Gradom i Županijom pokušali ukloniti te barijere.  

"Jer svaka barijera manje osobama u kolicima, na štakama i drugim pomagalima, slijepim i slabovidnim osobama jako puno znači", podsjeća Županović.

I zato osvrnimo se po ulicama kojima prolazimo, kvartovima u kojima živimo i ako uočimo barijeru koja otežava kretanje našim sugrađanima javimo UTI-a.

 

 

BARIJERE INVALIDI

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.