Hrvatski radio

Radio Zadar

Život bez vodovoda

22.05.2015.

12:39

Autor: S. Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Problem sanacije Crnog brda opet je aktualiziran na Aktualnom prijepodnevu županijske Skupštine. O tome je zadarskog župana Stipu Zrilića pitao HDZ-ov vijećnik Marko Babić, ukazavši usput i na činjenicu da žitelji jednog dijela Ravnih Kotara još uvijek nemaju vodovoda. Zatražio je od županije da sudjeluje u sufinanciranju dopremanja vode auto-cisternama.

U zemlji najbogatijoj vodom u Europi žitelji su prisiljeni dovoziti vodu u cisternama koju plaćaju 50 kuna kubik - upozorio je HDZ-ov vijećnik Marko Babić.

Župan o Crnom brdu: Nažalost mi nemamo mehanizme riješiti problem Crnog brda ali imamo mogućnost tražiti i pisati. Višekratno smo od Ministarstva tražili da se taj problem riješi, nadam se da će taj opasni otpad uskoro biti prevezen.

Župan o sufinanciranju prijevoza pitke vode: Zadarska županija sukladno svojim mogućnostima na zahtjev jedinica lokalne samouprave gdje nema pitke vode pomaže sufinancirati tu vodu i mi ćemo to raditi i ove godine.  Tražit ćemo od općina gdje takav problem postoji da nam dostave svoje potrebe da se uključimo i pomognemo.

  Po podacima Državnog zavoda za statistiku s kraja prošle godine mi imamo 30 posto siromašnih građana, a čak četvrtina obitelji s djecom snosi posljedice pljačke u privatizaciji i nemaju za platiti režije - kazala je na Aktualnom satu u ime kluba vijećnika Akcije mladih Marijana Botić. 

   Možete li se izvršnom odlukom iz moralnih razloga odreći prava na povlastice i beneficije koje imaju državni službenici i barem na taj način sudjelovati u teškoj situaciji u kojoj su naši sugrađani ?, zatražila je Botić od župana Zrilića i njegovih zamjenika. 

 Kao dužnosnici mi imamo pravo na plaću i to je sve, nikakvih mi drugih beneficija nemamo, odgovorio je župan Zrilić.

  Ono što se koristi automobil imamo pravo na troškove prijevoza dolaska na posao kao i svi, drugih beneficija mi nemamo. Ne znam što bi mi sada trebali skidati da bi dokazali nekakve namjere u pomaganju, i da radimo besplatno opet bi socijalno-gospodarsko stanje u državi u odnosu na našu županiju bilo isto.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.