Hrvatski radio

Radio Zadar

Znam da je zdravo i ljekovito, ali brate smrdiš po luku!

17.08.2018.

11:19

Autor: rzd

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Udruga „Rešta“ iz Benkovca u suradnji s Gradom i TZ Benkovac organizira 5. Festival češnjaka koji će se održati u subotu, 18. kolovoza 2018. godine u 20 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu. Cilj i svrha festivala češnjaka je unaprijediti proizvodnju češnjaka na području Benkovca,

„Revitalizacija autohtonih sorti češnjaka u Benkovcu“ projekt je od neprocjenjivog značaja čiji je cilj očuvati hrvatske autohtone sorte češnjaka od izumiranja na regionalnoj i nacionalnoj razini te od nestajanja iz široke proizvodnje i potrošnje. U sklopu projekta, Udruga „Rešta“ iz Benkovca u suradnji s Gradom Benkovcem i Turističkom zajednicom Grada Benkovca organizira 5. Festival češnjaka koji će se održati u subotu, 18. kolovoza 2018. godine u 20 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu.

Cilj i svrha festivala češnjaka je unaprijediti proizvodnju češnjaka na području Benkovca, potaknuti organizaciju proizvodnje sadnog materijala kojom će se omogućiti očuvanje i umnažanje te proizvodnja dovoljne količine odabranog najboljeg češnjaka kako bi se potaknula i potrošnja na tržištu češnjaka u našoj zemlji.

Zajednički cilj svima je podrška lokalnoj proizvodnji hrane kao i podrška udruzi „Rešta“, u stvaranju prepoznatljivog kvalitetnog proizvoda.

Na festivalu će se predstaviti 15-tak OPG-ova koji su ujedno i članovi Udruge „Rešta“.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.