Hrvatski radio

Radio Zadar

Znanost i životne vrijednosti - tema niza događanja u Zadru ovoga tjedna

02.05.2022.

07:18

Autor: Radio Zadar

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Sveučilište u Zadru / Radio Zadar

Ovoga tjedna Sveučilište u Zadru provodit će niz aktivnosti u sklopu Festivala znanosti na brojnim lokacijama u Zadru i okolici. Tema ovogodišnjeg Festivala znanosti je ''Život''. Tema ''Život'' sama se nametnula kao bitna u proteklim pandemijskim vremenima koja su potaknula brojna pitanja, između ostalog o krhkosti života, vrijednostima u životu te kako znanost utječe na život te kako ga može učiniti duljim i boljim. Uz glavnu temu, posjetiteljima se nudi i niz drugih različitih tematskih perspektiva primjerenih trenutku življenja.  

Sve informacije o događanjima možete pronaći na stranici Sveučilišta u Zadru:

PROGRAM FESTIVALA ZNANOSTI 2022


Festival znanosti je manifestacija koja se u Hrvatskoj kontinuirano organizira od 2003. godine s ciljem približavanja znanosti javnosti kroz informiranje o aktivnostima i rezultatima na području znanosti, poboljšavanje javne percepcije znanstvenika, te motiviranje mladih ljudi za istraživanje i stjecanje novih znanja. Organizatori Festivala znanosti su Sveučilišta u Splitu, Zagrebu, Rijeci, Zadru i Osijeku u suradnji s Tehničkim muzejom Nikola Tesla i British Councilom, a pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.