Hrvatski radio

Radio Zadar

Znanstveni skup o turizmu

10.05.2013.

10:54

Autor: žmr

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Zadru borave neki od vodećih znanstvenika današnjice koji se bave problematikom turizma. Sudjeluju na trodnevnoj međunarodnoj konferenciji pod nazivom "Mitovi u turizmu", koju organiziraju Odjel za turizam i komunikacijske znanosti zadarskoga Sveučilišta i Ekonomski fakultet Sveučilišta Zagreb.

 Treba reći kako je još 1977. godine u Zadru održan sličan međunarodni znanstvenom skupu. Tada pod nazivom Humanističke vrijednosti turizma. U međuvremenu se Zadar razvio u jedan od najznačajnijih turističkih središta u Hrvatskoj, pa je ponovno domaćin znanstvene konferencije o turizmu.

Je li turizam industrija - jedan je od općeprihvaćenih mitova. Mg. Tomislav Klarin, u organizacijskom je odboru ove međunarodne konfenencije...

"Danas su još uvijek prisutni mitovi o ponašanju turista. Zatim, turizam se promatra kao gospodarska djelatnost, što bi trebalo opovrgnuti, jer turizam je društvena pojava vezana uz multikulturalnu komunikaciju" - kazao je Klarin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.