Hrvatski radio

Radio Zadar

Znanstvenici iz Hrvatske, Europe i SAD-a na 21. Danima psihologije

21.05.2018.

16:10

Autor: A. Štrelov

foto. A. Štrelov / HRT Zadar

foto. A. Štrelov / HRT Zadar

Foto: - / -

Sveučilište u Zadru već 21 godinu domaćin je 'Dana psihologije' koji počinju u četvrtak i traju do subote. Utjecaj ovog skupa za znanstveni i stručni rad na području psihologije u našoj zemlji je velik, a očekuje se preko 400 aktivnih sudionika.

Na 21. Dane psihologije dolaze brojni izlagači iz Hrvatske, Europe i SAD-a. Konferencija privlači brojne sudionike, a ove godine 330 autora prijavilo je 130 znanstvenih radova. Predsjednica programsko organizacijskog odbora, Matilda Nikolić: Imat ćemo dva tematska simpozija i četiri radionice. Od ova dva simpozija jedan će se koristiti na stem područje,a ovaj drugi već ima neku mini tradicionalnost, to nam je već četvrti simpozij iz reproduktivnog mentalnog zdravlja. Možemo reći da predstavljamo jedan od najvažnijih psihologijskih skupova u zemlji i regiji. Ponovno smo osigurali vrlo bogat program, nadamo se da će pružiti mogućnost razmjene novih znanja i iskustava - najavila je.

U organizaciju skupa uključeni su i brojni studenti dodaje Nikolić, koji također predstavljaju svoje radove:
 Oni aktivno sudjeluju i kao autori na izlaganjima ili poster sekciji. To obično budu neki njihovi diplomski ili završni radovi koje onda imaju mogućnost prezentirati ipak nešto široj publici nego što je to bilo na obrani.

Više informacija o skupu možete pronaći na internet stranici Odjela za psihologiju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.