Hrvatski radio

Radio Zadar

Zoranićeva arkadija na zadarskom Sveučilištu

17.07.2017.

11:49

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

10. Međunarodna ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture Zoranićeva arkadija namijenjena je svima onima koji žele naučiti ili usavršiti hrvatski kao ini jezik (J2), upoznati Zadar, steći ili proširiti svoja znanja o Hrvatskoj, njezinoj kulturi i povijesti.

Cilj je Zoranićeve arkadije osposobiti polaznike za tečniju i pravilniju uporabu hrvatskoga jezika te ih upoznati s bitnim čimbenicima hrvatskoga kulturnoga identiteta.  

Svojim programom jezičnih tečajeva i kulturoloških predavanja  Ljetna škola uvest će polaznike u pravu malu arkadiju znanja i to u jednom od najljepših i kulturno najbogatijih gradova na Jadranu. 

Ljetna škola održava se na Sveučilištu u Zadru koje je smješteno na samoj morskoj obali, s pogledom na obližnje otoke. Zgrada Sveučilišta u neposrednoj je blizini svih gradskih znamenitosti, muzeja, crkava i jedinstvenih morskih orgulja. 

Međunarodna će se ljetna škola hrvatskoga jezika, književnosti i kulture „Zoranićeva arkadija“ održati u razdoblju od 17. do 29. srpnja 2017. 

Uz pedeset sati jezičnih vježbi, prilagođenih polaznicima prema njihovu poznavanju hrvatskog jezika, ove godine planiramo i gostovanje svjetski poznatih kroatista i slavista te predavanja renomiranih znanstvenika Odjela za kroatistiku i slavistiku u Zadru.

 

Uz predavanja i nastavu hrvatskoga jezika, program je obogaćen popodnevnim radionicama, posvećenima glazbi, filmu i drugim područjima, kroz koje će polaznici upoznati hrvatsku kulturu. Planiran je i izlet na kojemu će se polaznici upoznati s etnološkom i gastronomskom ponudom zadarskoga područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.