Hrvatski radio

Radio Zadar

09:04 / 26.03.2019.

Autor: HRT Radio Zadar

Zoranićevci nastupili u Čapljini

Zoranićevci nastupili u Čapljini

Zoranićevci nastupili u Čapljini

Foto: - / -

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo „Zoranić“ gostovalo je prošlog vikenda u Čapljine. Naime, Zadrani su priredili cjelovečernji koncert u crkvi sv. Franje Asiškog u Čapljini u sklopu manifestacije „Dani sjećanja 2019. Čapljina“.

Zoranićevci su nastupili pred mnogobrojnom publikom koja je prihvatila zadarski zbor s velikim oduševljenjem.

„Zoranić“ je, predvođen dirigentom Tomislavom Koštom, održao u subotu, 23. ožujka koncert na poziv organizatora Centra za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina čiji je voditelj fra Mile Vukšić.

Nakon uvodnih riječi fra Mile Vlašić u kojim je uz dobrodošlicu gostima iz Zadra, ukratko i rekao što su “Dani sjećanja”, kao i koga se prisjećaju tom manifestacijom koju organizira Akademija Čapljina.

Za početak ove glazbene večeri nastupio je domaći Mješoviti zbor Sv. Franjo Asiški pod ravnanjem Gabrijele Glavinić.

Nakon toga predstavili su se Zadrani odabranim a cappella programom, ali i uz klavirsku pratnju Ivana Štorića. Tamošnja je publika odlično prihvatila nastup Zbora Zoranić te zatražila i bis.

Na ovaj su način „zoranićevci“ još jednom uspješno predstavili grad iz kojeg dolaze kao i svoje djelovanje, koje je sad ušlo i u 111. godinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.