Hrvatski radio

Radio Zadar

Zoranićevci večeras nastupaju u Drnišu

26.10.2019.

10:27

Autor: HRT Radio Zadar

izvor: hpgd-zoranic.hr

izvor: hpgd-zoranic.hr

Foto: - / -

Zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva “Zoranić” sudjeluje večras od 19 sati na 7. Festivalu zborske duhovne glazbe “Jubilate Deo” u Drnišu. Susret zborova održat će se u crkvi Gospe od Ružarija, a ovo nije prvi put da “Zoranić” nastupa na ovom festivalu.

Za ovu će prigodu pjevači pod ravnanjem dirigenta Tomislava Košta, a uz glazbenu pratnju Ivana Štorića, izvesti skladbe “Ecce quomodo moritur iustus” Jacobusa Gallusa, “Zdravo Marijo” Nikole Jerolimova i “Svrši stopi moje” Krste Odaka.

Organizator festivala je Gradski pjevački zbor Neuma, zajedno s Pučkim otvorenim učilištem Drniš i Župom Gospe od Ružarija. Inače, “Zoranić” i “Neuma” njeguju prijateljsku suradnju pa je tako drniški zbor gostovao 3. travnja ove godine u Zadru u organizaciji zadarskog zbora.

Na Festivalu u Drnišu, osim “Zoranića”, sudjeluju i Ženski zbor Gradac iz Knina, Mješoviti pjevački zbor Lavanda iz Novigrada, Mješoviti zbor župe Gospe od Anđela iz Trogira, splitski Mješoviti pjevački zbor Hrvatske ratne mornarice te domaćini Gradski pjevački zbor Neuma iz Drniša.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.