Hrvatski radio

Radio Zadar

Zrće u doba koronavirusa: mladi željni zabave

23.08.2020.

07:53

Autor: Kristina Tartaro

Zrće u doba koronavirusa: mladi željni zabave

Zrće u doba koronavirusa: mladi željni zabave

Foto: - / -

Popularno odredište za mlade željne zabave - plaža Zrće ponovno se našla u središu pozornosti. Prema nekim navodima u tamošnjem klubu održava se četverodnevni festival elektroničke glazbe. No, u klubu tvrde da su svi festivali otkazani, a tamošnji stožer nije zabilježio kršenje propisanih mjera.

Iako u znatno manjem broju nego prethodnih godina, mladi i ovog ljeta posjećuju Zrće. Maturu je ovdje došla proslaviti skupina iz Švicarske.


- Oprezni smo, dezinficiramo ruke. Testirali smo se prije dolaska, a nakon povratka idemo u sedmodnevnu karantenu, rekla je Amber iz Švicarske.

- Ovo je otvoren prostor, a mi se držimo svoje grupe. Ne znači da ćemo se automatski zaraziti. Nisam toliko zabrinuta, kaže Švicarka Nora.

Nikakav festival, tvrde u klubu, ovih dana nije u tijeku.

- Ovo je četverodnevni program zatvorene grupe, pretežito je iz Njemačke ta grupa, a imamo dio iz Švicarske. To su dogovorene grupe koje su jučer bile u jednom klubu, danas u drugom, objasnio je voditelj prodaje Goran Sertić.

Većina je, kaže, smještena u njihovu 'glamping resortu'. No ulaz je otvoren i za sve ostale.

- Evo saznali smo da ćemo morati u dvotjednu karantenu, ali ostajemo, nećemo propustiti zabavu, rekao je Adam iz Velike Britanije.

Svi koji idu na bilo kakva okupljanja, moraju biti svjesni rizika, kažu u Stožeru civilne zaštite općine Kolan. Klub koji se nalazi na njihovu dijelu pupularnog party odredišta pridržava se svih uputa.

Dokazuje to, tvrde, i epidemiološka slika - troje oboljelih u cijeloj sezoni.

- Noćni klub vrši svakog dana kontrolu temperature. Upisuje redovno sve posjetitelje. Dva puta dnevno vrše dezinfekciju. On ovdje ima 4000 kvadrata i može primiti 1000 ljudi. Oni svakih 20 minuta ako vide da je došlo do grupiranja, njihovi redari razluče ljude i ponovno se nastavlja muzika, objasnio je načelnik Stožera Civilne zaštite općine Kolan Josip Paladina.

Ne zadugo. I u najboljim sezonama kraj kolovoza značio je kraj zabava na Zrću.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.