Hrvatski radio

Radio Zadar

11:07 / 19.09.2013.

Autor: fb

Zrilić i Kalmeta protiv smjene K. Pupić-Bakrač

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protiv smo smjene direktorice Katice Pupić Bakrač jer ona radi uspješno, a poziv za Skupštinu Zračne luke Zadar nismo dobili - oglasio se priopćenjem zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Osvrnuo se i na spornu isplatu bonusa, rekavši kako je grad protiv takve prakse zbog aktualne gospodarske krize i relativno dobrih primanja šefova u javnim poduzećima i tvrtkama.

Na žalost u zadnje vrijeme, svjedoci smo baš ovdje u Zadru da aktualna Vlada od bolnice do Lučke uprave smjenjuje sve stručne kadrove i rukovodi se isključivo načelom stranačke pripadnosti,

zaključuje gradonačelnik Kalmeta. 

Župan Stipe Zrilić smatra kako u vrijeme recesije nitko ne smije imati velike bonuse te kako je Vlada trebala voditi računa kad je odlučivala o isplati bonusa uspješnim menadžerima.

Direktorica Pupić Bakrać postupila je po odluci Vlade, i Vlada bi trebala ispravljati svoje krive odluke, a ne kažnjavati one koji ih provode,

komentirao je župan Zrilić.

Misli kako iza svega stoje napadi središnje vlasti na razvojne potencijale Zadarske županije, te upozorio kako svaki udar na zračnu luku može županiji nanijeti veliku štetu u turizmu. Vjeruje i da se najavljena skupština Zračne luke na kojoj je tema trebala biti smjena direktorice neće održati.  

Pokušala se sazvati skupština Zračne luke na kojoj je trebala biti točka razrješenje direktorice odnosno uprave Zračne luke Zadar. Bilo je nekakvih proceduralnih problema, opet kršenja zakona u toj proceduri tako da nisam siguran da će se ta skupština održati u dogledno vrijeme,

rekao je zadarski župan.

Inače, Zračna luka Zadar u vlasništvu je države s udjelom od 55 posto, Zadarske županije i grada Zadra s po 20 posto, te općine Zemunik Donji s 5 posto.

O cijelom slučaju danas će se oglasiti i djelatnici zadarske Zračne luke. Sazvali su konferenciju za novinare na kojoj će, pretpostavlja se, pružiti javnu potporu direktorici.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.