Hrvatski radio

Radio Zadar

"Žrtva Škabrnje i Vukovara zapalila je vatru slobode!"

18.11.2016.

12:49

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pozdravljajući nazočne, a posebno one koji su kako je rekao "krvarili" u Škabrnji, načelnik općine Nedjeljko Bubnjar je u kratkom emotivnom govoru istaknuo kako je na prostoru naših najvećih stradanja iskovana hrvatska sloboda.

Na današnji dan prije 25 godina kad je pao Vukovar, kad je pala Škabrnja, sve se činilo teško, turobno i izgubljeno - istaknuo je Bubnjar u svečanom govoru na komemoraciji:

             Tada se počelo događati ono što nečovječno zlo i mržnja nikad neće moći previdjeti i razumjeti. Žrtva i stradanje hrabrih branitelja i civila Vukovara i Škabrnje zapalila je vatru slobode i buduće pobjede ussrcima hrvatskih ljudi - naveo je uz ostalo u svom govoru Nediljko Bubnjar.  

Istražna tijela i tijela progona u Republici Hrvatskoj moraju ustrajati na istraživanju ratnih zločina, nalogodavaca i izvršitelja zbog povijesne istine. To mora biti poruka i mladima da se takva zlodjela više ne smije ponoviti, rekao je u Škabrnji izaslanik Hrvatskoga Sabora, potpredsjednik Milijan Brkić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.