Hrvatski radio

Radio Zadar

Žrtve je birala među starijim osobama, krala im je novčanike i na bankomatima praznila račun

08.09.2022.

10:12

Autor: tp

Bankomat

Bankomat

Foto: HTV / HRT

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja nad 26-godišnjom hrvatskom državljankom, zadarska policija sumnjiči je za niz imovinskih kaznenih djela iz svibnju ove godine na području Zadra. Krala je uglavnom novčanike starijim osobama i podizala gotovinu na bankomatima. Tereti se da im je ukrala oko 32 tisuće kuna.


26 godišnjakinja je najprije 09. svibnja na Poluotoku, 84-godišnjaku ukrala novčanik, potom 12. svibnja i 56-godišnjoj ženi te ukradenim bankovnim karticama neovlašteno podigla novac na bankomatu. Isto je napravila i 19. svibnja s pronađenom bankovnom karticom u vlasništvu 79-godišnjakinje.


 Kod Gradskog mosta 13. svibnja uzela je novčanik 54-godišnjakinji i pokušala podignuti novac na bankomatu, ali nije uspjela. Policija je također tereti da je iz torbice 77-godišnjeg vlasnika 20. svibnja ukrala novac.


Krala je i u trgovinama. U Širokoj ulici u dva navrata, 13. te 14. svibnja ove godine otuđila je razne kozmetičke proizvode vrijedne preko 3.900,00 kuna.


Protiv osumnjičene 26-godišnjakinje nadležnom je državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za šest kaznenih djela krađa te tri kaznena djela računalna prijevara od čega jedno u pokušaju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.