Hrvatski radio

Radio Zadar

Zumba party za Afriku

30.05.2015.

08:15

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vježbajmo i zaplešimo za Afriku - moto je velikog humanitarnog fitness spektakla koji se 30. svibnja u 17 sati održava u ŠC Višnjik.

Grupa zadarskih fitness entuzijasta i zumba instruktora u suradnji s Nikolinom Pavin, članicom udruge "Srce za Afriku" organizira "Zumba fitness party", a cjelokupni prihod poklonit će se humanitarnoj udruzi.

Osnovali smo Humanitarnu udrugu Srce za Afriku kako bismo mogli nastaviti naše akcije prikupljanja pomoći za izgradnju srednje škole u župi Kivumu u Ruandi gdje djeluje naš misionar fra Ivica Perić. Do sada smo od prodaje knjige Naš čo'ek u Africi i vašim nesebičnim donacijama izgradili prvu školsku zgradu sa 11 učionica. Sada smo krenuli sa izgradnjom druge školske zgrade, koja će imati još osam učionica i veliku školsku knjižnicu, kao i zbornicu te kabinete za učitelje.

Osim prikupljanja sredstava za izgradnju škole, nastojat ćemo prikupiti i financijsku pomoć za školsku kuhinju u postojećoj strukovnoj školi koja djeluje u okviru Centra Otac Vjeko.

Glavna organizatorica humanitarnog događanja je Suzana Kovačević, zumba instruktorica iz Njemačke, koja se udala za Hrvata i doselila u Zadar.

Željela sam napraviti nešto za Afriku, za ovu udrugu. Uz pomoć dragih kolega, zadarskih trenera Marijane Mazije, Ide Štulić i Sandre Brale te uz veliku pomoć Insanity Zadar teama koji će nam biti specijalni gosti i prezentirati svoj program, stupili smo u kontakt s Nikolinom Pavin i vrlo brzo sve dogovorili. Moram priznati da su me i nagovorili prijatelji i kolege instruktori na velikom Zumba partiju u Sarajevu da organiziram nešto u Zadru, tako da se vrlo brzo razvila jedna dobra ideja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.