Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan izvijestio o dobrim turističkim rezultatima

30.07.2020.

11:53

Autor: Anita Perica

Župan izvijestio o dobrim turističkim rezultatima

Župan izvijestio o dobrim turističkim rezultatima

Foto: - / -

Kod nas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom - tim se dobrim vijestima zadarski župan Božidar Longin obratio novinarima nakon sastanka s gradonačelnicima i načelnicima općina. Jedna od tema sastanka bila je i turistička sezona na zadarskom području za koju župan također navodi dobre vijesti.

Možda nitko nije očekivao u ovom trenutku da ćemo na području čitave županije imati preko 60 posto gostiju u odnosu na prošlu godinu, a u pojedinim općinama ta brojka ide i do 80 posto, rekao je župan Božidar Longin.

Na primjeru Općine Privlaka o dosadašnjem tijeku sezone, načelnik općine Gašpar Begonja kaže: Privlaka je negdje na 63 posto noćenja u odnosu na prošlu godinu što je zadovoljavajući podatak za sve nas. Nadali smo se nekoj brojci od 30 posto početkom sezone. Ono što nas svakako muči to je naplata, koja je trenutačno na jednoj četvrtini od planiranih sredstava, tako da je to nešto što će nam stvoriti problem za funkcioniranje turističkih zajednica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.