Hrvatski radio

Radio Zadar

14:37 / 05.07.2019.

Autor:

Župan Longin obišao realizirane projekte u Pagu

Župan Longin obišao realizirane projekte u Pagu

Župan Longin obišao realizirane projekte u Pagu

Foto: - / -

Energetska obnova škole, nova oprema u Domu zdravlja, novi vezovi u lučici. Više od 11 milijuna kuna vrijedna su ovogodišnja ulaganja u tri važna projekta u gradu Pagu. Sufinancirali su ih Zadarska županija i resorna ministarstva uglavnom iz EU fondova.

Rezltate energetske obnove na školskoj zgradi u Pagu već je osjetilo oko 200 osnovaca u Pagu, a uštedjelo se i na troškovima grijanja. Zato zadarski župan Božidar Longin nakon obilaska školske zgrade najavljuje, kako osnovci iz Kolana i okolnih mjesta više neće na nastavu u Novalju. Dodaje kako će se raditi i na tome da djeca iz toga dijela Paga idu u školu u Kolan. 

Zahvaljujući europskim bespovratnim sredstvima podignuta je razina zdravstvene zaštite u Domu Zdravlja. Stomatološka ambulanta opremljena je novom dentalnom jedinicom. Zadovoljna stomatologinja Ivona Kalauz Oguić: "Pacijenti su fascinirani, kažu da je ko svemirski brod, a meni znači nešto novo. Ja već 20 godina radim, navikla sam na staru mašinu pa se moram malo uhodavati.". Novi ultrazvučni aparat dobila je i ginekološka ordinacija.

No najvrrijedniji projekt je uređenja lučice Katine, u koji je Županijska lučka uprava uložila više od šest milijuna kuna. Osim produbljenja lučice, postavljena su dva pontona te stvoreno novih 150 vezova. Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić: "Bila je dugo ideja da se sve ovo ostvari i realizira, pogotovo ova lučica/Planira se i dalje s uređenjem džige i obalnog pojasa i sidrišta ispred Galije do kraja ljeta.". Župan Božidar Longin dodaje: "Pratimo sve, participiramo u svakom projektu, mi sa svoje strane, naše ustanove. Naše agencije pomažu pri izradi kompletne dokumentacije za EU fondove.". 

A dok se polako zahuktava turistička sezona vlasnici brojnih paških ugostiteljskih objekata obavljaju završne pripreme za vrhunac turističke godine.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.