Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Longin: Želimo li produljiti sezonu, moramo biti odgovorni

21.07.2021.

13:37

Autor:

Župan Longin: Želimo li produljiti sezonu, moramo biti odgovorni

Župan Longin: Želimo li produljiti sezonu, moramo biti odgovorni

Foto: - / -

Zadarski župan Božidar Longin danas se prvi put nakon lokalnih izbora u Poličniku sastao s načelnicima i gradonačelnicima s prostora Zadarske županije. Sastanku se nisu odazvali predstavnici grada Zadra, te općina Vir, Polača i Kukljica.

Osim o temama razvoja jedinica lokalne samouprave te povlačenju sredstava iz europskih fondova, razgovaralo se i o stanju s pandemijom, te odličnoj turističkoj sezoni.

Župan Božidar Longin okupio je načelnike i gradonačelnike, kako je rekao sciljem, da naša Županija i dalje bude jedna od najuspješnih te da se i dalje razvija, posebno u pogledu povlačenja sredstava iz Europske unije:

Župan o europskim fondovima


Važna tema je i prostorno planiranje, dodaje župan:

Župan o prostornom planu


S time se slaže i načelnik Poličnika Davor Lončar, koji ističe kako treba mijenjati zakonodavstvo i smanjiti papirologiju:

Lončar o prostornom planu


Iako se u zadnjem mandatu izgradilo dosta škola i vrtića, s time ne možemo stati, kaže Župan Longin:

Župan o školama


Kako to izgleda u praksi pojasnio je gradonačelnik Biograda - Ivan Knez:

Knez o školama


Župan Longin pohvalio se dosadašnjim turističkim rezultatima. Bolji su u svim segmentima nego lani:

Župan o sezoni


Zato je pozvao sve da budu odgovorni i cijepe se, jer nam je turizam važna gospodarska grana. Posebno je pozvao predstavnike gradova i općina da nadziru provođenje epidemioloških mjera:

Župan o mjerama


Župan je istaknuo kako je puno lakše nadzirati provedbu mjera u manjim nego u većim jedinicima lokalne samouprave. A u kojima konkretno, nije želio odgovoriti.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.