Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Longin: Županije su važan dio političkoga života

18.05.2018.

13:25

Autor:

Župan Longin: Županije su važan dio političkoga života

Župan Longin: Županije su važan dio političkoga života

Foto: - / -

Hrvatska zajednica županija - prigodnom je svečanošću u Hrvatskom Saboru obilježila 15. obljetnicu utemeljenja. Na svečanosti je bio i zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima, te predsjednik Županijske skupštine Željko Lončar.

Okupljanje svih županija pod “jednim krovom” itekako je važno sto potvrđuje ogromni napredak postignut u poslijednjih 15 godina, osobito u smislu poticanja razvoja jedinica lokalne i područne samouprave. Ujedinjeni već smo postali važni dionici političkog života i utječemo na donošenje zakonskih regulativa. Regionalna podjela dobro je napravljena , na bazi povjesnog i kulturoloskog identiteta, i napredak se vidi iz dana u dan. Nazočnost državnog vrha na današnjoj svečanosti potvrđuje važnost postojanja hrvatskih županija, posebno u dijelu gospodarskog razvoja pojedine regije, izjavio je zadarski župan Božidar Longin.
 
Na svečanosti su govorili i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i predsjednik Sabora Gordan Jandroković, a nozčno je bilo i petoro ministara

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.