Hrvatski radio

Radio Zadar

Župan Zrilić: Država štedi na drugima

30.06.2015.

14:34

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za idući tjedan najavljena je sjednica županijske skupštine, posljednja prije ljetne stanke. Već se zna kako će Dnevni red biti opsežan. Samo je na današnjem kolegiju župana odrađeno 40 -tak točaka.

Među njima i rebalans ovogodišnjeg proračuna. Radi se o povećanju od 6 posto, a proračun bi nakon toga iznosio 257 milijuna i 600 tisuća kuna.  Teško je planirati prihode i rashode kada vlast na državnoj razni stalno mijenja poreznu politiku - čulo se na kolegiju. 

Bez obzira na to, proračun je stabilan no to je prije svega rezultat dobrog rada županije što je u svom istraživanju uvrstivši je među najbolje ranije potvrdio i Institut za javne financije. Župan Stipe Zrilić izrazio je zabrinutost zbog mogućih poteza vlasti koje će se negativno odraziti na prihode županije:

Opet se najavljuje smanjenje poreza na dohodak što je samo po sebi dobro, ali nije dobro nama koji moramo pokriti zakonom propisane obveze, aktivnosti....opet se znači događa da država štedi na drugima, a ne na sebi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.