Hrvatski radio

Radio Zadar

Županija gospodarstvenicima sufinancira 2 posto kamate na kredite

20.02.2019.

12:46

Autor: Božidar Kolega

Županija gospodarstvenicima sufinancira 2 posto kamate na kredite

Županija gospodarstvenicima sufinancira 2 posto kamate na kredite

Foto: - / -

Zadarska županija subvencionirat će kamatu poslovnih kredita poduzetnicima i obrtnicima za 2 posto. Novi je to program kojim županija nastoji pomoći zadarskim gospodarstvenicima .

Za subvencioniranje kredita u županijskom proračunu osigurano je 300 tisuća kuna, kaže pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i EU fondove Lovro Jurišić.

Županija je i ranije u suradnji s državom subvencionirala kamatu za gospodarske svrhe , sad smo odlučili i sami napraviti sličan program tako da smo u dogovoru s poslovnim bankama napravili nekakve preddogovore za kredite gdje bi krediti imali od 2,9 posto do 4 posto ukupnu kamatu, ali županija bi sufinancirala 2 posto kamate.  

Prvo slijedi potpisivanje ugovora s bankama:

Onda ćemo znati točno da li je najniža 2,9 , najviša 4, možda budu to još i bolji uvjeti. Onda nakon toga tek idemo u javni poziv gdje ćemo to objaviti gdje će se gospodarstvenici moći javiti direktno bankama, još bi samo htio reći, krediti su od 200 000 kuna do 3 000 000 kuna. Znači to su dobra sredstva.  

Poduzetnicima će se subvencionirati krediti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata – te za kupnju nove opreme ili novog dijela opreme.

prilog Božidara Kolege

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.