Hrvatski radio

Radio Zadar

Županija seli iz zgrade na rivi ?

13.11.2017.

16:19

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski župan Božidar Longin najavio je preseljenje županijskih ureda. No, na novinarski upit znači li to iseljenje županije iz zgrade na rivi - o čemu se i prije govorilo u javnosti - župan ipak nije konkretno odgovorio.

Plan zvuči jednostavno, odlaskom zdravstvenih ustanova, konkretno, spomenuta je zgrada Hitne, zgrade će ostati prazne. Sve je vezano uz bivše vojne objekte, o čemu će najavljuje Longin razgovorati na sastanku s ministrom državne imovine Goranom Marićem. Ujedno, traženje novih prostora bit će mu je jedan od prioriteta koje želi ostvariti u svom mandatu.

Na izravan upit najavljuje li selidbu županijske Uprave iz zgrade na zadarskoj rivi, evo što župan Božidar Longin odgovorio:

Idemo korak po korak, dakle mi ćemo pokušati preseliti naše zdravstvene ustanove u Polikliniku, tamo gdje imamo mjesta.. ako nam država da, proda, koncesija ili ne znam koji oblik, želja mi je u ovom mandatu dobiti u vlasništvo županije primjerene prostore za smještaj svih zaposlenika županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.