Hrvatski radio

Radio Zadar

Županija sufinancira smještaj starih i nemoćnih s 500 kuna

24.01.2018.

16:32

Autor: Žana Morović Rudić

Foto: Zadarska županija

Foto: Zadarska županija

Foto: - / -

Zadarska županija sufinancirat će smještaj starih i nemoćnih osoba u privatnim domovima. Zainteresirani se već ovoga mjeseca mogu prijaviti za novčanu pomoć u iznosu od 500 kuna mjesečno - čulo se na kolegiju župana.

U županijskom proračunu, za sufinanciranje smještaja u privatnim domovima za starije i nemoćne osigurano je milijun i pol. Svakom korisniku 500 kuna mjesečno uz uvjet:

Pravo na novčanu pomoć ne mogu ostvariti korisnici koji ostvaruju pravo na novčanu pomoć od strane ministrasva ili centra za socijalnu skrb , naglasio je Bernard Maruna, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb

Zainteresirani korisnici, dodao je, mogu već ovoga mjeseca uputiti zahtjev županijskom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, a uz zahtjev za dodjelu novčane pomoći potrebno je priložiti Kopiju ugovora korisnika s pružateljem smještaja, kopiju uplaćenog iznosa za smještaj, kopiju osobne iskaznice, te naziv banke i broj računa.

Za sanaciju i uređenje obalne infrastrukture Županijska lučka uprava Zadar, u ovoj godini planira potrošiti 26 milijuna kuna. Nastavak radova na rivi u Perčanima započinje do kraja mjeseca - reka je ravnatelj lučke uprave Marin Škibola:

Tu je izabran izvođač, sad ćemo danas ili sutra izabrati nadzor i odmah krećemo nemamo čekati. Taj dio priče mora biti gotov do ljeta

U drugom dijelu godine započinju sanacije trajektnih pristaništa na Ošljaku i Silbi:

Trajektno pristanište s gatom, a također i u Dragama gdje ćemo početi s izgradnjom, predviđena je i 3. faza izgradnje lukobrana u Petrčanima.

I zadarska stanice Hrvatske gorske službe spašavanja, od županije očekuje pomoć. Financijsku naravno. 54 tisuće kuna za nabavku rabljenog vozila koje će preurediti kao

Mobilno - operativno sjedište - rekao je Zvonimir Dorkin pomočnik pročelnika za komunalne poslove.  Budući da se jedina takva dva vozila nalaze u Splitu i Karlovcu…znatno će unaprijediti njihove sposobnosti na terenu.

A time poboljšati sigurnost građana i turista.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.