Hrvatski radio

Radio Zadar

Županijska TZ : u 2022.-oj najviše sredstava za komunikaciju i oglašavanje

17.12.2021.

17:34

Autor: Radio Zadar

Festival pijeska, Kraljičina plaža u Ninu

Festival pijeska, Kraljičina plaža u Ninu

Foto: Marko Dimić / Pixsell

Skupština Turističke zajednice Zadarske županije održala je danas putem video konferencije svoju 4. sjednicu na kojoj je usvojeno Izvješće o izvršenju Programa rada od siječnja do rujna 2021. kao i Izmjene i dopune Programa rada s rebalansom financijskog plana za 2021. godini. Sjednicu je vodio predsjednik Turističke zajednice Zadarske županije župan Božidar Longin, a na sjednici je također usvojen Program rada Turističke zajednice Zadarske županije s financijskim planom za 2022. godinu - navodi se u priopćenju.

Direktorica Mihaela Kadija je prezentirajući Program rada za 2022. godinu istaknula kako se planira 25% više prihoda i to najviše iz izvornih prihoda TZZŽ odnosno turističke pristojbe - čak 9 milijuna kuna. Ostali su značajniji prihodi prijenos iz prethodne godine (3,7 milijuna kuna) koji služi funkcioniranju zajednice u početku godine odnosno u razdoblju kad se prihodi slabije ostvaruju dok se istovremeno odvijaju brojne financijski zahtjevne aktivnosti, te naravno članarina (1,4 milijuna kuna).

Financijskim je planom najviše sredstava predviđeno za komunikaciju i oglašavanje, čak 8,8 milijuna kuna, od kojih se najviše planira za marketinške i poslovne suradnje - 4,37 milijuna kuna. Ta stavka obuhvaća udruženo oglašavanje, strateške projekte i posebne programe i projekte. Za oglašavanje destinacije se planira još 3,25 milijuna kuna dok se za sajmove planira 450 tisuća kuna, a za promotivne materijale 375 tisuća. Administrativni troškovi iznose 1,165 milijuna kuna, rezerva 300 tisuća, a točka Istraživanje i strateško planiranje 100 tisuća kuna.

Kod razvoja turističkog proizvoda predviđeno je 2,6 milijuna kuna, a najviše za podršku razvoju turističkih događanja 750 tisuća kuna, zatim sustavima označavanja kvalitete turističkog proizvoda 722 tisuće kuna, te podršci turističkoj industriji 600 tisuća kuna i za turističku infrastrukturu 500 tisuća kuna - izvijestili su iz TZ-a Zadarske županije. 


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.