Hrvatski radio

Radio Zadar

Županijski SDP nominirao svoje kandidate za izbore

10.10.2015.

12:38

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijski odbor SDP-a sinoć je zaključio svoje prijedloge kandidata za zastupnike u Hrvatskom saboru s područja Zadarske županije. Kandidati samog Županijskog odbora su Renata Sabljar Dračevac, predsjednica, te Duško Vidov, potpredsjednik ŽO SDP-a.

Županijski odbor također je utvrdio da su 16 gradskih i općinskih organizacija provele kandidacijske postupke te dostavili svoje odluke. 

Prema središtu stranke u Zagrebu upućeno je osam imena. Kandidati i kandidatkinje iz redova SDP-a Zadarske županije koji će se naći pred predsjednikom stranke na odlučivanje su:

1.Renata Sabljar Dračevac sa 13 kandidatura (Županijski odbor, Benkovac, Nin, Pag, Galovac, Gračac, Kolan, Pakoštane, Preko, Starigrad, Sv. Filip i Jakov, Vir, Vrsi)

2.Dario Grašo sa 4 kandidature (Nin, Pag, Gračac, Vrsi)

3.Ingrid Antičević Marinović sa 3 kandidature (Zadar, Galovac, Sukošan)

4.Sabina Glasovac sa 3 kandidature (Biograd, Zadar, Sukošan)

5.Jadran Perinić sa 3 kandidature (Biograd, Zadar, Sukošan)

6.Duško Vidov sa 3 kandidature (Županijski odbor, Kali, Preko)

7.Omerka Šarić Frantin sa 2 kandidature (Zadar, Sukošan)

8.Ranko Ostojić sa 2 kandidature (Biograd, Zadar)

Odluke će biti dostavljene predsjedniku SDP-a, koji će o tome izvijestiti Glavni odbor stranke, te ujedno predložiti konačne liste po svim izbornim jedinicama.

Županijski odbor odlučio je da će Izvještajno-tematske konvencija "Hrvatska raste" Županijske organizacije SDP-a biti za 15 dana u hotelu Kolovare. To će ujedno biti i predizborni motivacijski skup SDP-a na području IX. Izborne jedinice.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.