Hrvatski radio

Radio Zadar

Županijski stožer Civilne zaštite odbio zahtjev Pažana za e-propusnicom

24.04.2020.

17:03

Autor: HRT Radio Zadar

Sandra Simunovic/PIXSELL

Sandra Simunovic/PIXSELL

Foto: - / -

Danas je u Domu županije održan sastanak gradonačelnika Paga i načelnika Kolana i Povljane s načelnikom Stožera Civilne zaštite Zadarske županije nakon što su Pažani zatražili ponovno uvođenje e-propusnica na otoku. Njihov zahtjev nije prihvaćen, priopćili su poslijepodne iz zadarskog Stožera.

U Domu Zadarske županije danas je održan sastanak gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića te  načelnika  otočnih općina Kolana i Povljane Marina Pernjaka i Ive Pogorilića sa načelnikom Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šimom Vickovićem,  a na temu ponovnog uključenja otoka Paga  u zonu e-propusnica za otoke. Nakon konzultacija sa epidemiologom, zahtjev nije prihvaćen jer je na tom području povoljna epidemiološka situacija kao i u cijeloj županiji. 

Kako je Pag u specifičnoj situaciji i podijeljen  u dvije županije, Grad Novalja poslao je jučer  priopćenje da je Stožer civilne zaštite Zadarske županije prihvatio prijedlog da se ponovno uvedu e-propusnice za cijeli otok što nije točno. 

Na snazi je Odluka o  ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije, te je svim stanovnicima Zadarske županije omogućeno nesmetano kretanje unutar Zadarske županije, pa tako i na sve otoke na području županije, rekao je Šime Vicković i dodao kako se kao i do sada most koji povezuje kopno i otok tretira kao trajekt. To znači da  svi oni  kojima nije prebivalište na području Zadarske županije i  ne posjeduju potrebnu propusnicu za odlazak u Grad Pag i Novalju ili općine Povljana i Kolan, na taj otok ne mogu niti ići. Isto tako, stanovnici Grada Novalje koji pripadaju Ličko senjskoj županiji, za ulazak na područje Zadarske županije moraju imati propusnicu. 

Kako bi se što bolje kontrolirao odlazak na otoke u Zadarskoj županiji, u dogovoru sa PU Zadarskom uveden je dodatni policijski punkt na Paškom mostu, te po potrebi na Virskom mostu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.