Hrvatski radio

Radio Zadar

Žuvelin klub u Skupštini pojačali vijećnici Domovinskog pokreta

28.07.2021.

12:56

Autor:

Žuvelin klub u Skupštini pojačali vijećnici Domovinskog pokreta

Žuvelin klub u Skupštini pojačali vijećnici Domovinskog pokreta

Foto: - / -

Predsjednik kluba vijećnika nezavisne liste dr. Ivica Žuvela na današnjoj konferenciji za novinare predstavio je pojačanja u skupštinskom klubu. pod okriljem zajedničkoga kluba ubuduće će djelovati i dvojica vijećnika Domovinskoga pokreta Nenad Klarić i Angelo Žilić.

Nakon što se osvrnuo na posljednju sjednicu Županijske skupštine, dr. Žuvela je istaknuo kako će njegov klub predložiti da izvješća županijske uprave i ustanova kojima je osnivač ubuduće imaju najvišu razinu transparentnosti. Dodao je kako građani i vijećnici na taj način mogu imati uvid u svaku potrošenu kunu javnoga novca.

Vijećnik Davor Čerkuč dodao je kako su Skupštini predložili osnutak dva dodatna odbora - jedan za otoke i ruralni razvoja, dok bi drugi bio za napredne i zelene tehnologije, budući da nova europska omotnica nudi velika sredstva upravo za takve tehnologije. Osim toga neovisni vijećnici traže i promjene u Statutu i Poslovniku županijske Skupštine. 

Govoreći o pojačanju kluba vijećnicima Domovinskoga pokreta, Žuvela i Žilić su istaknuli kako nije riječ o koaliciji, nego tehničoj mogućnosti da vijećnici koji su stručni u svojim područjima mogu kroz klub pridonijeti što boljim rješenjima za razvoj Zadarske županije:

Žuvela i Žilić o klubu

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.