Hrvatski radio

Radio Zadar

Žuvelina lista traži u proračunu sredstva za higijenu za siromašne učenice

25.11.2021.

12:06

Autor: tp

Foto/Dino Stanin- Pixell

Foto/Dino Stanin- Pixell

Foto: - / -

Tražimo da se u proračunu za 2022. godinu osiguraju sredstva za higijenske potrepštine učenicama koje pohađaju od 6. do 8. razreda osnovne škole te od 1. do 5.razreda srednje škole u Zadarskoj županiji. Unutar te skupine je 5819 učenica od kojih neke žive u riziku od siromaštva.

Klub vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela predao je amandman na Proračun Zadarske Županije za 2022. godinu. Predloženi amandman ima za cilj osigurati sredstva za higijenske potrepštine   učenicama koje pohađaju VI do VIII razred osnovne škole te I do V razred srednje škole u Zadarskoj županiji. Unutar te skupine brojimo 5819 učenica od kojih neke žive u riziku od siromaštva, priopćili su medijima iz Žuveline liste.

Dio je to zajedničke borbe Županije koja poštuje dostojanstvo svih svojih sugrađana i sugrađanki.

Osim navedenog Klub vijećnika izabranih s liste grupe birača dr. Ivica Žuvela će predložiti i druge amandmane među kojima ističemo izdvajanjem sredstava za dežurnog stomatologa vikendima i sredstva potrebna za nastavak ulaganja u hospiciji na Babindubu te još nekoliko drugih inicijativa o kojima ćemo vas naknadno izvijestiti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.