Hrvatski radio

Radio Zadar

Carlos Santana u Zadru

30.07.2013.

02:00

Autor: Toni Pajkin

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Carlos Santana je i Zadru pokazao zašto je gitaristički velikan. Njegovo sviranje, ton, kompozicijska struktura gitarističkog iskaza senzacionalna je najviše po tome što je bliska gotovo svim našim emocijama. Kroz zvuk njegove gitare lako pronalazimo osjećaje tuge, radosti, ushićenja. Kad vas netko takvom svirkom preplavi emocijama različite vrste, ritmovi samelju, a bravure ostalih instrumentalista ostave bez daha onda je to dobar koncert.

Santana je koncert počeo bez kompromisa. Već na  početku je odradio hitove i stare i nove pa su zagriženi Santanisti uživali u setlisti koja nas je vodila kroz presjek njegove karijere. Mlađi su prepoznavali hitovi nastale u duetima zadnjih 10-tak godina gdje je gitara Carlosa Snatane začin koji jamči uspješnicu, a čuli su i onaj stariji dio njegova stvaralaštva. Dovoljno da bi večer  sa Santanom i otvorenim nebom iznad Zadra prošla na zadovoljstvo glazbenika i publike. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.