Hrvatski radio

Radio Zadar

Duet zadarskih glazbenih snaga: Grdović,Bralić i Intrade zajedno

05.05.2016.

10:06

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pjesmu 'Uzorita' potpisuju dva istaknuta glazbenika - Ante Sikirić kao autor glazbe i stihova te Remi Kazinoti kao aranžer. Savršena suradnja omiljenih dalmatinskih izvođača i eminentnih autora gotovo sigurno garantira da je pred nama novi hit.

Jake zadarske glazbene snage, Tomislav Bralić, klapa Intrade i Mladen Grdović snimili su svoj prvi zajednički duet s kojim će se ove godine predstaviti na CMC festivalu u Vodicama.

- Ante Sikirić za Intrade je napisao 'Croatio iz duše te ljubim', 'Samo more nosim ja na duši', 'Neka ti bude postelja meka', autor je mnogih divnih pjesama. 'Uzorita' je lijepa, jednostavna, ljubavna pjesma, to se čini nekako kao dobitna komibinacija koja se sviđa publici, tako da vjerujemo da će im se i 'Uzorita' svidjeti. Mladen ju posebno voli. Ovo nam je prva suradnja s njim i čast nam je da smo snimali sa zadarskom legendom, kazao je Bralić.

Spot možete pogledati na YouTubeu:
https://www.youtube.com/watch?v=48q8go3hGNE

Ova suradnja jednako je draga i Mladenu Grdoviću koji kaže kako već godinama dogovara suradnju s Bralićem i klapom Intrade.

- Evo mi već 20 godina pričamo da bi mogli skupa nešto napraviti i baš mi je drago da smo to konačno ostvarili. Mi smo svi dica Kalelarge i dobri prijatelji. Glas Tomislava Bralića i moj te klape Intrade koja je nadopunila harmoniju, podsjeća me na moju suradnju s Depom na pjesmi 'Tu je moj dom'. Meni je 'Uzorita' fenomenalna pjesma i vjerujem da će ući u narod, kaže Grdović.

Tomislav Bralić, klapa Intrade i Mladen Grdović za 'Uzoritu' su odmah u Privlaci kod Zadra snimili i spot te pokazali da se, osim za mikrofonom, odlično snalaze i na plesnom podiju.

- Primjetili smo da fali plesa, nema više 'Plesa sa zvijezdama' na televiziji, pa smo odlučili to nadoknaditi, smije se Bralić, a Grdović dodaje da je mlađi kolega mrvicu bolji od njega na plesnom podiju. 

Režiju spota povjerili su Željku Petrešu i Neni Stojakoviću koji su zaslužni i za spot pjesme 'Zalutali pogled' Tomislava Bralića i klape Intrade.  


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.