Hrvatski radio

Radio Zadar

Evo pojednosti s novigradske fešte od daganja - do 6000 porcija mukte

25.06.2022.

15:31

Autor: Radio Zadar

Novigrad

Novigrad

Foto: Toni Pajkin / Radio Zadar

Dagnje priprema 6 profesionalnih timova kuhara na čelu s Renatom Kraljevom, a pripremit će 6 tradicionalnih jela. Ukupno za posjetitelje bit će besplatno na raspolaganju do 6 tisuća porcija . 

dagnje

dagnje

Foto: Dusko Jaramaz / Pixsell

Uz dobru hranu ide i dobra glazba poručuju organizatori. Posjetiteljima će 6 profesionalnih timova kuhara predvođeni Renatom Kraljevim pripremiti 6 tradicionalnih jela od ukupno 700 kila novigradskih daganja, koja će biti podijeljene, tj. mukte! 

To je, između 4000 i 6000 porcija, jer osim daganja ima raznih sastojaka u raznim receptima. 


Zabavljat će vas Vista bend i DJ Duje, a kroz feštu voditi voditelji Ivana Zrilić i Ivica Štorić. Sve će se događati na trgu ispred Općine i prvom dijelu novigradske rive. Službeni početak je oko 7 navečer, al ako vam je još u to doba prevruće, slobodno dođite malo kasnije, jer jela će bit gotova tek iza 8. Dokad će sve to trajati, ne zna se. 


Jelo od daganja

Jelo od daganja

Foto: Dusko Marusic / Pixsell

Ne ulazite automobilom u mjesto

Pokušajte auto ostavit prije ulaska u samo misto da se ne stvori prevelika gužva. Ova je fešta sastavni dio projekta "Okusi novigradske dagnje" u organizaciji Općine Novigrad, sufinanciranog sredstvima Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Popodne uz Radio Zadar

Popodnevni program Radio Zadra donosi u vaše domove najbolju domaću i stranu glazbu. Poslušajte naš glazbeni vremeplov Rollercoaster. Utorkom i četvrtkom od 16. i 15 donosimo najave i osvrte kulturnih događanja, a od od 18 do 19 sati slušate novosti s glazbene scene, naše i strane

Poslušajte u Slušaonici