Hrvatski radio

Radio Zadar

Hari u Ledani

24.01.2013.

14:47

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hari Rončević gostuje ovaj petak u Ledani. Od prvog predstavljanja u javnosti 1994. godine na festivalu "Melodije Hrvatskog Jadrana" skladbom "Getanin" do danas iza sebe ima ukupno devet studijskih i tri koncertna albuma uz tri kompilacije.

Široj javnosti Hari se prvi put predstavio 1994. godine na festivalu "Melodije Hrvatskog Jadrana" skladbom "Getanin" za koju je osvojio I. nagradu stručnog žirija i III. nagradu publike. Iste godine objavljuje i album prvijenac "Buntovnik s razlogom", a do danas iza sebe ima ukupno devet studijskih i tri koncertna albuma uz tri kompilacije.
Istovremeno kao autor potpisuje i neke od najvećih hitova izvođačima poput Olivera Dragojevića, Doris Dragović, Vesne Ivić i drugih. Također, potvrđuje se i kao koncertno atraktivan izvođač koji na pozornici, zajedno s pratećim bandom, daje sve od sebe bez obzira svira li u manjim klupskim prostorima ili u velikim dvoranama. A od tih većih prostora koji su podcrtani kao koncertni vrhunci dosadašnje karijere, svakako treba istaknuti zadarsku dvoranu Jazine, splitske Gripe i Dvoranu "Dražen Petrović" u Zagrebu.
Zadnjih nekoliko godina živi u Zagrebu a radi na relaciji Zagreb-Split po čijoj je kilometraži imenovao i posljednji studijski album - "390"! 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.