Hrvatski radio

Radio Zadar

Ivan Pažanin: "Mi smo gurmanska nacija i znamo što je dobra hrana"

07.06.2023.

19:26

Autor: Dino Kajić

Ivan Pažanin

Ivan Pažanin

Foto: Dino Kajić / /

Burger festival ove godine se prvi put održava u Zadru, a danas je poseban gost festivala bio chef Ivan Pažanin. Za Radio Zadar otkrio je koje su mu prve kulinarske asocijacije na burger, smatra li da su Hrvati dovoljno educirani o prehrani, te iznio svoje mišljenje o kukcima u prehrani. 

Burger je izvrsna stvar, treba imati dobro meso i sastojke, dobro povrće, super pecivo i nema straha. Burger je poznat po cijelome svijetu, svi ga volimo i jedemo, najvažnija je unutarnja kvaliteta, a to je ono što mi imamo ovdje i to nikada ne treba izbjeći. 


Rekao bih da su u zadnje vrijeme Hrvati dosta educirani o kulinarstvu, informacije su jako prisutne, mi smo gurmanska nacija i volimo "dobro pojesti", znamo što je dobra hrana i namirnica, tako da nemojmo se zavaravati. Kad probate burger odmah će te znati je li dobar ili nije. Mi znamo o hrani i ne treba nam nitko držati predavanje ili "solit pamet", imamo fantastične restorane i namirnice, trebamo samo "udarat po svome" i to je formula uspjeha. 


Ja sam imao priliku raditi s kukcima i čak smo imali suradnju s Agronomskim fakultetom, degustirali smo i ja sam kuhao hranu od toga, to je zdravo i tu nema daljnje priče, treba se čovjek naviknuti, to nama nije blisko, ne treba raditi nekakvu dramu oko toga, to je u svijetu prihvaćeno, mi se trebamo samo malo poigrati s time i probati tko želi, jer smisao je da se sve proba.  


Ivan Pažanin 

Ivan Pažanin

Ivan Pažanin

Foto: Dino Kajić / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.