Hrvatski radio

Radio Zadar

10:26 / 25.07.2013.

Autor: žk

Jedni vježbali, drugi ležali

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatska je na 6. mjestu u Europi po prekomjernoj težini tjelesne mase, upozorili su sudionici sportskog treninga koji je jutros održan na Pozdravu suncu. U sklopu projekta ''Pokreni se'', Kineziološkog tima fakulteta iz Zagreba, vježbalo je 50 sudionika, no neki se nisu previše uzbuđivali oko toga što se događa oko njih, ležali na suncu bez mrdanja. Ma koje vježbanje, pusti me stati!

U sklopu projekta ''Pokreni se'' kod Pozdrava Suncu danas je pod vodstvom Kineziološkog tima fakulteta iz Zagreba održan sportski trening na kojemu je sudjelovalo 50 vježbača. U sklopu akcije bit će snimljen i nastavak sportske razglednice Hrvatske. Suorganizator je Grad Zadar i Turistička zajednica grada Zadra. Voditelj Kineziološkog tima, Mario Anić Kremić.

"Kad podvučemo crtu zadovoljilo bi nas kad bismo uspjeli "isprovocirati" u svakom od gradova koje ćemo posjetiti barem po dva nova vježbača koja bi se i dalje nastavila rekreativno baviti sportom. To nam je želja i tome težimo isto kao što bi voljeli da se ljudi u Hrvatskoj malo pokrenu i da se naša država sa 6. mjesta u Europi po prekomjernoj težini tjelesne mase pomakne barem na dvadeseto mjesto".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.