Hrvatski radio

Radio Zadar

Kino Zona: Projekcija filma "Pušenje uzrokuje kašalj"

14.03.2023.

07:03

Autor: Radio Zadar

Fil Pušenje uzrokuje kašalj

Fil Pušenje uzrokuje kašalj

Foto: - / -

Uz "Mjesec frankofonije" u Kino Zoni održat će se projekcija filma "Pušenje uzrokuje kašalj". NA rasporedu je u srijedu 15.ožujka u Koncertnoj dvorani Kneževe palače s početkom od 20h. 

U srijedu kreće i drugi tradicionalni program „Mjesec Frankofonije“! Nakon niza izvanrednih, ali i tematski poprilično teških drama, osmijeh ćemo vam na usta vratiti zahvaljujući uvrnutoj komediji „Pušenje uzrokuje kašalj''!


Skupina superherojskih osvetnika naziva „Duhanske snage“ nalazi se pred raspadom. Nakon razarajuće bitke protiv zlonamjerne ogromne kornjače, „Duhanske snage“ moraju ponovno pronaći zajedništvo koje ih je nekad krasilo. Upravo zbog toga vođa skupine predlaže im da odu na zajednički odmor u trajanju od tjedan dana kako bi povratili uzajamno povjerenje, ali i obnovili snagu za novo spašavanje svijeta, ovoga puta protiv Lezardina, najokrutnijeg vladara svemira koji je odlučio uništiti planet Zemlju.


Komična znanstveno fantastična horor antologija Quentina Dupieuxa premijerno je prikazana na prošlogodišnjem Cannesu u posebnoj „ponoćnoj“ sekciji, a reakcije kritike i publike bile su fantastične. Redateljeve priče znaju kako prihvatiti ekstremno nasilje i pretvoriti ga u sarkazam i komediju, često koristeći nežive predmete da odražavaju ljudske nedostatke, a istovremeno otvoreno pozivaju kako likove tako i publiku da se opuste i prihvate stvari onakvima kakve jesu.


Glumačku ekipu predvode Gilles Lellouche, Vincent Lacoste, Anaïs Demoustier, Jean-Pascal Zadi, Oulaya Amamra i Olivier Afonso, a valja naglasiti i kako se Dupiexov film našao među kandidatima za najbolji film na prestižnom žanrovskom međunarodnom festivalu Sitges.

''Pušenje uzrokuje kašalj'' je na rasporedu u srijedu 15. ožujka s početkom od 20 h, ovog puta u Koncertnoj dvorani Kneževe palače

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.