Hrvatski radio

Radio Zadar

Mini turnejom Josipa slavi 40 godina na sceni

29.01.2013.

11:52

Autor: rzd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Josipa Lisac će u Hrvatskoj koncerte održati u travnju Rijeci i Osijeku, a predviđen je i nastup u beogradskom Sava centru za Valentinovo, 16.2. te u Skopju, 8. ožujka.

Koncertom na zagrebačkom Griču krajem prošle godine, Josipa Lisac započela je turneju kojom će obilježiti 40 godina od izlaska albuma “Dnevnik jedne ljubavi”. Njezin prvijenac nastao 1973. godine u suradnji s Karlom Metikošem, tada poznatim rock izvođačem, kasnije autorom većine njenih pjesama, bio je prvi konceptualni album na području bivše države i predstavlja neizostavni dio domaće rock antologije.

Njihov suživot i strast prema glazbi očitovat će se i na Josipinim ostalim albumima i pjesmama koje i danas jednako plijene pažnju i interes publike. Josipa i Karlo surađivali su i na prvoj hrvatskoj rock operi"Gubec beg" čija je praizvedba bila 1975. godine, a upravo se ovih dana može ponovo vidjeti u novoj glumačko-pjevačkoj postavi. Josipa Lisac tumačila je ulogu Jane, a posebno su bile upečatljive njezine izvedbe skladbi Janino ludilo iAve Maria s kojom Josipa započinje svoje koncerte. Upravo ove skladbe te hitovi s njenih studijskih albuma naći će se u antologiji koju će Croatia Records objaviti ove godine. Radi se o luksuznom četverostrukom CD izdanju s bogatom knjižicom koja će fotografijama i pisanom riječi ispričati Josipinu iznimnu glazbenu karijeru. 

Osim nedavno održanog koncerta u Dubrovniku u klubu Revelin, Josipu očekuju koncerti u beogradskom Sava centru za Valentinovo, 16.2. u Skopju, 8.3. u Rijeci te 19.4. u Osijeku. Standardno praćena sjajnim live bendom, Josipa će na ovoj turneji po prvi puta nakon niza godina izvoditi i neke stare klasike iz svog bogatog kataloga s posebnim naglaskom naravno na album "Dnevnik jedne ljubavi".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.