Hrvatski radio

Radio Zadar

Najbolji svih vremena posjetio Zaglav!

16.09.2015.

12:25

Autor: Ante Kolanović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Talijan Valentino Rossi, prema mnogima najuspješniji motociklist svih vremena koji je do sad osvojio devet naslova prvaka u tzv. "kraljevskoj kategoriji" nedavno je - inkognito - bio u Zaglavu na Dugom otoku gdje je i ručao.

Il dottore, kako mu piše na motociklističkoj jakni dok vozi utrke, ručao je kod Bernarda Štrauba koji nam je i poslao fotografiju.

    Uopće ga nisam prepoznao dok ga nisu počeli opsjedati talijanski turisti koji su bili kod mene. Vikali su Il dottore, Il dottore, tražili autograme. Naravno da smo se fotografirali, priča nam uzbuđeno Štraub. Jela se dobra riba, a žuti 46 je bio zadovoljan. Na odlasku je to i potvrdio pozdravom fino al prossimo anno!

    Za one koji ne znaju, mladi Talijan je, prema podacima koje je plasirao ugledni časopis Sports Illustrated, jedan od najplaćenijih športaša u svijetu, sa zaradom od procijenjenih 34 milijuna američkih dolara samo 2007. Trenutačno je ukupno vodeći u Moto GP-u s 247 bodova, ispred Lorenza koji ima 224.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.