Hrvatski radio

Radio Zadar

O Porinu iza 16 sati...

06.03.2015.

15:35

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Večeras ćemo u izravnom prijenosu HRT-a iz Spaladium arene u Splitu od 20 sati doznati tko kući nosi Porina, a u programu Radio Zadra od 16 - 17 sati iz Splita s gostima se javljaju Ana Marušić I Marko Barančić.

Pristiglo je 1258 prijava, od čega 212 albuma, a biračko tijelo s više od 1000 osoba nominiralo je glazbenike/djela u 31 kategoriji. Tko je od nominiranih osvojio ovogodišnjeg Porina za glazbenu produkciju u 2014., saznat ćemo večeras. U izravnom prijenosu vidjet ćemo dodjele Porina u deset kategorija dok će ostale, već dodijeljene, biti prikazane tijekom večeri.

Ovogodišnji dobitnici Porina za životno djelo su Nikša Gligo i Frano Parać dok su dobitnici Porina za antologijsko ostvarenje, album Dnevnik jedne ljubavi, Josipa Lisac, Ivica Krajač i postumno Karlo Metikoš.

Večeras nastupaju: Massimo, Sara Renar, Psihomodo pop i Marijan Ban, Pavel, Darko Jurković Charlie, Bang Bang, Detour, klapa Sagena, Doris Dragović, Vatra, Urban i dr.

Voditelji su Ida Prester i Nikša Kušelj.

Scenarist i redatelj priredbe je Zoran Pezo, scenograf Davor Antolić, redatelj Ivan Miladinov, a urednik Mario Sedmak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.